MozillaHistoryView indir,download,yükle - Çeşitli Araçlar - İnternet Programları
programkolik.net - Dosya ve Program Arşivi 13 Ana 354 Alt kategoride Toplam: 10.704  Dosya/Program bulunmaktadır.


İnternette Ara

Dost Siteler
İstatistikler
Ana Kategori

13

Alt Kategori

 354

Toplam Dosya

 10.704

Ana Sayfa » İnternet » Çeşitli Araçlar » MozillaHistoryView
   MozillaHistoryView
  Boyutu : 40 Kb
  Kullanım Süresi : 30 gün
  Dili : Türkçe
  Platform : Windows (Tümü)
  Üretici Firma : NirSoft - Nir Sofer
  Ekleme Tarihi : 21-10-2007

[PROGRAMI / DOSYAYI YÜKLE]


Tanıtım:
Faydalı sistem araçları ve benzeri birçok ücretsiz program yazan Nir Sofer arkadaşımızdan yine bir faydalı ve ücretsiz yazılımı daha sizlere tanıtmak üzereyiz.

MozillaHistoryView; İnternet tarayıcıların (Firefox/Mozilla/Netscape gibi) sistemimizde kaydettiği, gezdiğimiz internet sitelerin kaydını tutan, history.dat adlı dosyadan, en son ziyaret ettiğimiz sitelerin adlarını ve bu siteler için tutulan istatistiki bilgileri okuyan küçük bir araçtır. Küçük olduğu kadar da marifetli ve faydalı bir programdır.

Yukarıda bahsettiğimiz history.dat adlı dosyadan normalde biz işletim sistemi kullanıcıları herhangi bir okuma işlemi yapamayız, çünkü bu tür sistem dosyalarına normal kullanıcıların erişmesi, üzerinde işlem yapması sistem güvenliği, sağlamlığı gibi çeşitli sebeplerle işletim sistemi üreticileri tarafından engellenir yani bu dosyalar korunur.

MozillaHistoryView programını yazan arkadaşımızın programcılık bilgileri sayesinde bizler de bu tür istatistiki bilgileri alabilmekteyiz.

Bu Programla :
  • En son girilen web sitelerinin adresleri,
  • Siteyi açma tarih ve saati,
  • Siteden çıkış tarih ve saati,
  • Sayfanın kaç kez açıldığı,
  • Referrer Bilgisi (Sayfaya nereden geldiğimiz),
  • Host Name (Sayfanın ana site adresi),
  • Title (Sayfanın üst başlığı),
  • Record index (Hangi sayfanın kaçıncı sırada açıldığı)
    Gibi bilgileri görebilir, gördüğünüz listenin içerisindeki herhangi bir alandan, herhangi bir kelime ile arama yapabilirsiniz. Çok uzun sayfa geçmişi olan kişilerde faydalı bir özelliktir.

    Geçmiş ziyaret listesini aşağıdaki türlerde kayıt edebilirsiniz :
  • .Txt (Çeşitli özelliklerde Metin Belgesi)
  • .Htm, .Html (Dikey ve/veya Yatay Tablolu)
  • .Xml (Kayıtlarınızı başka programlara aktarmak için ideal bir özellik)
  • Liste bilgilerini Ctrl+A ile tümünü veya fare ile istediğinizi seçerek kopyalayıp Excel, OpenOffice spreadsheet gibi programlara da yapıştırarak kayıt yapabilirsiniz.

    MozillaHistoryView Kullanımı :

  • MozillaHistoryView hiçbir kurulum veya ilave dosya (DLL gibi) gerektirmez, sadece indirdiğiniz dosyanın içindeki MozillaHistoryView.exe yi istediğiniz bir klasöre kopyalayıp, çift tıklayıp çalıştırabilirsiniz.
  • Programı çalıştırdıktan sonra Mozilla/Firefox kullanıcı profilinizde bulunan history.dat adlı dosyadan son gezdiğiniz web siteleri ve hakkında tutulan bilgiler liste halinde 1 saniye gibi kısa bir zamanda karşınıza gelecektir.
  • İsterseniz program ana penceresinde Ctrl+H tuş kombinasyonuyla görmek istediğiniz diğer history.dat dosyalarının da içeriğini görebilirsiniz.
    Örneğin : Bazı tarayıcılar gezilen siteler ile sayfalardaki form verilerini ayrı ayrı kaydetmektedir. Bu özellik ile hangi sitede, hangi başvuru formu ile ne bilgi yazıp gönderdiğinizi bile bulabilirsiniz.

    Sistem Gereksinimi :

  • Windows 98`den Windows Vista’ya kadar tüm Windows İşletim Sistemlerinde kullanabilirsiniz.
  • Sisteminizde Firefox/Mozilla programı kurulu olmasa da kullanabilirsiniz. (history.dat`ı programa göstererek)

    Programın Türkçe Kullanımı :
    Buraya tıklayarak indireceğiniz dosyanın içindeki MozillaHistoryView_lng.ini adlı dosyayı program ile aynı klasöre koymanız ve programı yeniden açmanız yeterli, gerisini program halledecektir.
    Türkçe Dil Ekini ve diğer dil eklerini programın Üretici Sitesindeki sayfasının alt kısmındaki Dil Ekleri Kısmından da indirebilirsiniz.

    Destek :
    Programla ilgili her türlü soru, öneri ve tavsiyelerinizi nirsofer@yahoo.com e-posta adresinden Üretici : Nir Sofer’e (İngilizce) veya info@programkolik.com e-posta adresinden bana sorabilirsiniz.

    Editörün Yorumu :
    Uzun yıllardan beri Mozilla/Firefox kullanıcısı olarak bu tür bir eksiğin de programcılarca görülüp böyle kolay kullanımlı bir araçla kapatılmasını memnuniyetle karşılıyorum.

    Programı Kaspersky Internet Security kurulu bilgisayarda defalarca çalıştırıp denedim, hiçbir güvenlik ihlali uyarısı almadım, zaten program da güvenlik uyarısı alınacak bir işlem yapmıyor.

    Anahtarlar:MozillaHistoryView indir,MozillaHistoryView download,MozillaHistoryView indir,MozillaHistoryView çek,MozillaHistoryView,MozillaHistoryView mp3,MozillaHistoryView şarkı sözü,MozillaHistoryView film indir,MozillaHistoryView film,MozillaHistoryView açıklama,MozillaHistoryView bul,MozillaHistoryView video,MozillaHistoryView bedava
  •  
    Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
     
    Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?
    İsminiz
    E-Mailiniz
    Yorumunuz
     
    .
    MozillaHistoryView
    SEÇMECE PROGRAMLAR
    iddaaZolig
    X-Setup Pro
    IP Göster (MyIpViewer)
    SysSense
    LapLink Everywhere
    GmailConfig
    WebMonit
    IE Dedektör
    SüprisEr
    SplitCam
     

       

    Copyright © 2007 Tüm Hakları Saklıdır